Het kan voor iedereen nuttig zijn om een podologische screening te laten uitvoeren. Pijn in de onderrug? Last aan de knieën? Last van de voeten tijdens het stappen of lopen? Het kan iedereen overkomen dus laat je tijdig screenen. Toch zijn er ook 2 groepen die er uitspringen.

Bij kinderen is het namelijk zo dat de voeten nog niet volledig volgroeid zijn. Dit betekent dat er nog heel veel gestuurd kan worden aan de voetfunctie wanneer je op jonge leeftijd start met zooltherapie.

Voor sporters kan het dan weer belangrijk zijn in kader van blessurepreventie.

In mijn podologiepraktijk te Halle verwelkom ik zowel kinderen als volwassenen. Ook sporters en mensen met chronische ziekten zijn van harte welkom. Op basis van jouw hulpvraag gaan we samen op zoek naar oplossing op maat. 

Voor jong en oud

 

Voor wie?

 

Kinderen

De ontwikkeling van de voet is bij elk kind van groot belang, kindervoetjes kunnen zich makkelijk fout ontwikkelen.
Vaak zien we bij kinderen dat de voetjes naar binnen kantelen wat op latere leeftijd voor klachten kan zorgen.

Het is aangeraden om kinderen tijdig podologisch en biomechanisch te laten screenen, ideaal is de leeftijd van 6 à 7 jaar.

Aan de hand van een anamnese, biomechanische metingen en een ganganalyse wordt nagegaan of de voet evolueert naar een ‘normale voet’. Zo kan de natuurlijke evolutie opgevolgd worden en indien nodig gestart worden met zooltherapie. Het is daarna ook aan te raden om elk jaar op controle te komen.

Sporters

Tijdens het sporten is ons lichaam onderhevig aan inwerkende krachten, dit is erg belastend voor onze gewrichten en voeten waardoor we makkelijker blessures oplopen. Veel sporters ondervinden vroeg of laat klachten ter hoogte van de voeten en/of enkels waardoor het sporten belemmert wordt.

Het is belangrijk jezelf te laten screenen om snel risicofactoren op te sporen die mogelijk letsels kunnen veroorzaken en deze aanpakken om blessures te voorkomen.

Iedereen

Iedereen is welkom voor een biomechanische analyse. Heb je klachten tijdens het stappen of lopen? Laat dit dan niet aanslepen en laat het tijdig controleren. Zelfs wanneer je geen klachten hebt maar je je graag preventief wilt laten screenen kan dit ook.